Indonesiassa merihätään joutuneen aluksen matkustajia löydetty elossa

Merenkäynti on pelastusalueella niin voimakasta, että merestä pelastettujen saaminen rantaan vei viranomaisten mukaan kolme tuntia. Irwan Kahir

STT

Kymmeniä ihmisiä oli sunnuntaina edelleen kateissa matkustaja-aluksen jouduttua merihätään Sulawesin saaren edustalla Indonesiassa. Aluksessa oli 118 ihmistä.

Indonesian viranomaisten mukaan runsaat kaksikymmentä pelastusliiveissä ajelehtivaa matkustajaa oli pelastettu mereltä. Osa pelastetuista oli pysytellyt pinnalla takertumalla lähelle tulleiden kalastusalusten poijuihin.

Pelastustöitä haittasi surkea sää. Aallot olivat merellä paikoitellen yli viisimetrisiä.

Laiva joutui merihätään kovassa merenkäynnissä lauantaina. Alukselta ehdittiin lähettää hätäkutsu, mutta sittemmin radioyhteydet katkesivat eikä laiva koskaan saapunut määränpäähänsä Siwan satamaan.

Laivan kerrottiin jo uponneen, mutta viranomaiset kertoivat myöhemmin, että alus olisi tuuliajolla, koska sen koneet eivät toimi.

<iframe frameBorder="0" height="500px" src="https://a.tiles.mapbox.com/v4/stt.off5m0o1/attribution,zoompan,zoomwheel,geocoder,share.html?access_token=pk.eyJ1Ijoic3R0IiwiYSI6IjMzYWMxYTEzYjJkYWIzNzYwNWMwYjExMzE1YTU1NjY0In0.CiJBQLQVAvc0k-S7jH3JOg" width="100%"></iframe> 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.