Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Torniossa rekisteröity yli 14 000 turvapaikanhakijaa

STT

Kaksi kuukautta sitten avatussa Tornion järjestelykeskuksessa on rekisteröity jo noin 14 000 turvapaikanhakijaa. Poliisi on lisäksi tehnyt keskuksessa noin 1 200 turvapaikkakuulustelua.

Maanantaina järjestelykeskukseen saapui noin 50 turvapaikanhakijaa. Suurin osa heistä oli afganistanilaisia ja noin puolet perheitä. Poliisin mukaan tiistaiksi oli odotettavissa suunnilleen saman verran saapujia. Keskuksen alkuaikoina turvapaikanhakijoita saapui enimmillään yli 500 päivässä.

Itärajalla Inarin Raja-Joosepissa turvapaikkaa haki maanantaina 12 henkilöä, jotka kuljetettiin Tornion järjestelykeskukseen.

Uusia vastaanottoyksiköitä Suomeen on avattu syksyn aikana noin sata. Majoittamiseen soveltuvia tiloja on löytynyt, mutta turvapaikanhakijoiden tulon jatkuessa Maahanmuuttovirasto varautuu majoittamaan heitä myös telttoihin. Telttoja ylläpitää Suomen Punainen Risti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut