Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kolmoismurhasta tunnettu vanki jätti palaamatta Jokelaan

Valjakkala tuli tunnetuksi Ruotsin Åmselen kolmoismurhasta 1980-luvulla. Katajala Mika / Lehtikuva

STT

Suomen tunnetuimpiin vankeihin kuuluva Nikita Bergenström on jälleen kadonnut vankilasta. Hänet tunnetaan paremmin entisillä nimillään Nikita Fouganthine ja Juha Valjakkala.

Bergenström on ollut kateissa viime viikon keskiviikosta lähtien, Rikosseuraamuslaitoksesta (Rise) vahvistetaan STT:lle. Vankila on tehnyt hänestä etsintäkuulutuksen poliisille.

Ylitarkastaja Ari Juuti kertoo, ettei Rise ole tehnyt miehestä hiljattain vaarallisuusarviota. Juuti arvioi, että poliisi olisi tiedottanut miehen katoamisesta, jos pitäisi tätä yleisölle vaarallisena.

Asiasta tiistaina uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan mies oli saanut poistumisluvan Jokelan vankilan suljetulta osastolta vankilan ulkopuolella pidetylle kurssille eikä palannut.

Jokelan vankilasta ei haluttu kommentoida tietoa.

Mies tuli tunnetuksi Ruotsin Åmselen kolmoismurhasta 1980-luvulla. Hän vapautui elinkautisesta ehdonalaiseen vapauteen 2009, mutta on sen jälkeen saanut useita lievempiä rikostuomioita.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut