Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sähkökatkot palasivat Keski-Suomeen – jopa 1000 oli taas ilman sähköä

Lumimyräkän aiheuttamat sähkökatkokset piinasivat Keski-Suomea viikonloppuna. Tiistaina ne näyttävät jatkuvan. Heikki Saukkomaa

Aino Elomäki

Sähkökatkot lisääntyivät huimasti tiistaina keskipäivällä. Keski-Suomessa oli yli 1000 taloutta ilman sähköjä kello 11.20 aikaan. Kello 11.30 mennessä sähkökatkojen määrä oli laskenut roimasti ja sähköttä oli enää 200 taloutta.

Keski-Suomessa oli aikaisemmin tiistaina enää 88 taloutta ilman sähköä, joten sähkökatkot lisääntyivät välissä räjähdysmäisesti. Sähkökatkojen määrä oli laskenut selvästi tiistaiaamuun asti.

Sähköyhtiö Elenia kertoo, että yksittäiset uudet katkot ovat mahdollisia, kun puut pettävät lumen painon alla. Tämän vuoksi sähkökatkojen määrä saattaa heitellä tiistaina rajustikin. Elenian sähköverkon viimeisten vika-alueiden korjaustöissä on tänään 350 asentajaa ja metsuria, monitoimikoneita sekä helikoptereita.

Tiistain aikana tavoitteena on saada sähköt vakituiselle asutukselle. Työ jatkuu mökkialueilla ja niissä paikoissa, jossa raskas lumipeite uhkaa kaataa lisää puita.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut