Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallinto-oikeus: Kollegoiden pahoinpitelyllä uhanneen poliisin potkut pysyvät

STT

Poikansa riitakumppanista tietoja hakenut ja tätä kollegoidensa väkivallalla uhannut poliisi pysyy erotettuna, selviää Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä. Hallinto-oikeus hylkäsi poliisimiehen asiasta tekemän valituksen ja hänen vaatimuksensa irtisanomisen muuttamisesta kolmen kuukauden erottamiseksi virantoimituksesta.

Oikeuden mukaan poliisi oli pysäyttänyt auton, jota kuljetti hänen poikansa kanssa riitautunut 20-vuotias mies. Poliisi oli oikeuden mukaan esimerkiksi kertonut hänellä olevan useita työtovereita, jotka olisivat valmiita pahoinpitelemään miehen.

Hallinto-oikeuden mukaan jo uhkaus itsessään olisi riittänyt erottamissyyksi, koska poliisin käytökseen kohdistuu erityisiä vaatimuksia julkisen vallan käyttäjänä.

– Tekoa on näistä syistä pidettävä jo yksistään niin moitittavana, ettei poliisilaitokselta ole hänen pitkästä ja muutoin nuhteettomasta virkaurastaan huolimatta voitu edellyttää irtisanomista lievempien toimenpiteiden, kuten virantoimituksesta määräajaksi erottamisen, käyttämistä, oikeus perusteli päätöksessään.

Hämeenlinnan poliisilaitos teki erottamispäätöksen marraskuussa 2014.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut