Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Postilaatikoita piesty kuin vierasta sikaa Äänekoskella

Matti Linja-aho löysi naapurin postilaatikot pensasaidan päältä kymmenien metrien päästä niiden oikeasta paikasta. Blomberg-Kantsila Ira

Ira Blomberg-Kantsila

Äkkiseltään voisi ajatella, että tavalliset muoviset postilaatikot ei tee kenellekään mitään pahaa. Joku tai jotkut niihin ovat kuitenkin tympääntyneet, sillä maanantaita vasten aamuyöllä pitkä pätkä postilaatikoita oli joutunut riepotuksen ja raaston kohteeksi Äänekosken Rautatienkadun Koskelan puoleisella katuosuudella.

– Tämä oli jo neljäs kerta tänä vuonna, Matti Linja-aho harmittelee.

Tällä kertaa 3–4 postilaatikkorivistöä oli muotoiltu uuteen uskoon, ja yksi kahden postilaatikon pätkä oli jopa raahattu kymmenien metrien päähän pensasaidan päälle.

Kyse ei ole isosta taloudellisesta menetyksestä, mutta harmi on hirmuinen. Osa laatikoista oli rikkoutunut käsittelyssä, osa oli vain revitty paikaltaan.

– Niinkin on joskus käynyt, että postilaatikkojen sisältö on kaadettu vaan jonnekin, eikä aamun lehteä ole laatikossa ollut, Linja-aho tietää.

Viime yönä kello 5 jälkeen tehdyt tapahtumat ovat tallessa läheisen liikerakennuksen valvontakameran kuvassa ja Linja-aho toivookin, että tekijät saadaan kiinni. Isoja korvauksia Linja-aho ei tekijöiltä vaadi, mutta häpeärangaistus olisi hänen mielestään paikallaan.

– Oikea rangaistus olisi laittaa tekijät jalkapuuhun torille.

Omakotitalojen ja liikerakennusten täyttämä Äänekosken Rautatienkatu on suosittu läpikulkukatu keskustasta Karhunlähteelle.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut