Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painetun Keskisuomalaisen jakelussa on tänään ongelmia, eivätkä kaikki tilaajamme valitettavasti saa lehteä ajoissa. Tämän vuoksi näköislehtemme on avattu vapaasti luettavaksi.

Itsenäisyyspäivän paraatissa ylilento ja taitolentoesitys – katso ohjelma tästä

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä. Paraatiin osallistuu noin 650 henkilöä ja 50 ajoneuvoa kaikista puolustushaaroista.

Paraatikatselmus pidetään kello 12 Harjun stadionilla ja ohimarssi Yliopistonkadulla kello 13. Ohimarssilla voi nähdä ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa maavoimien Leopard 2A5 -taistelupanssarivaunu.

Paraatin yhteydessä lennetään myös ylilento kuudella Hornet-hävittäjällä, kuudella Hawk-suihkukoneella sekä kolmella NH90-helikopterilla ja kolmella MD500-helikopterilla.

Ylilennon lisäksi Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks järjestää esittelylennon Jyväsjärven yllä paraatikatsemulksen jälkeen kello 12.30. Osasto käy myös alkuiltapäivästä maakuntakierroksella Jämsässä, Keuruulla, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Lennoilla on kuitenkin säävaraus.

Paraatin vastaanottaa ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Kim Jäämeri, Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pauli Partanen sekä veteraanien edustajat Lauri Lehtinen ja Antti Savela. Paraatijoukkoja komentaa Ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatinkenraali Petri Tolla.

9.00 Seppeleenlasku Vanhalla hautausmaalla

10.00–11.00 Jumalanpalvelus Taulumäen kirkossa

10.00–16.00 Kalustoesittely Jyväskylän kauppatorilla

12.00–12.30 Paraatikatselmus Harjun stadionilla

12.30–12.43 Midnight Hawks -esittelylento Jyväsjärven yllä

13.00–13.45 Ohimarssi Yliopistonkadulla

17.00–18.00 Itsenäisyyspäivän juhla Jyväskylän Paviljongissa