Miksi sinä näitä kutsut? – Lähetä kuva ikimuistoisimmista "jörsäreistäsi"

Kalsareihin liittyy usein muistoja.

Pauliina Salminen

Pitkät kalsarit – jalassa vai kaapissa? Miesten syyskeskusteluissa eivät vilku pikkuhousut vaan "tykit, mamikset, veijot ja jörsärit."

Rakastatulle ja inhotulle vaatekappaleelle on lukemattomia lempinimiä. Edellämainittujen lisäksi pitkälahkeisia kalsareita kutsutaan ainakin jönssöneiksi, puikoiksi, pitkiksiksi, lälläreiksi, erotiikan tappajiksi ja pappakalsareiksi.

Osa miehistä lisää pitkät kalsarit housujen alle kun kalenteri sitä näyttää. Osalle on kunnia-asia selvitä koko talvi ilman.

Pitkien kalsareiden käytölle on kuitenkin terveydelliset syynsä.

– Kun kylmä vilahtaa lahkeista sisälle, ja ennen kuin se ehtii jalkoväliin, kannattaa pukea pitkät kalsarit. Sillä voidaan estää eturauhasen tulehdusta ja kohentaa omaa oloa, Suomen urologisten hoitajien varapuheenjohtaja Elina Keränen sanoo.

Kalsareihin liittyy myös muistoja – hyviä tai huonoja. Lähetä meille kuva ikimuistoisimmista pitkistä kalsareistasi ja kerro niihin liittyvä tarina. Arvomme kuvan lähettäneiden kesken tuotepalkintoja.

Kuvan voi lähettää KSML.fin Facebook-sivulle, Twitteriin tai Instagramiin #ksmlkalsarit tai osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.