Palauteryöppy yöllä näytetyistä kiveksistä yllätti Ylen – näin tuottaja vastaa

Ylelle tulvi palautetta lauantaiaamuna. Auraneva Hannu-Pekka

Eriikka Hienola

Yle on saanut runsaasti palautetta perjantain ja lauantain välisenä yönä Yle FOLK -ohjelman juontajan näytettyä kiveksensä tv-ohjelmassa.

Ohjelman juontaja Jan Zapasnik näytti kiveksensä osana Movember-kampanjaa, jossa pyritään lisäämään miesten tietoisuutta kivessyövästä ja terveydestään.

– Ottaen huomioon FOLKin yöllisen TV-esitysajan sekä sen, että kyseinen teko liittyy miesten kivessyöpää ennaltaehkäisevään Movember-kampanjaan, katson että emme tule vetämään materiaalia pois julkaisusta, ohjelman tuottaja Risto Kuulasmaa kommentoi lauantaina.

– Samaa FOLKin ohjelmaa esitetään televisiossa ensi viikolla myös iltapäiväisin. Tämän esitysajan materiaaliin tulemme puuttumaan ja käsittelemme kuvamateriaalin uudestaan asiaankuuluvalla tavalla nuoremmille yleisölle soveltuvaksi, Kuulasmaa jatkoi.

Zapasnik kommentoi tapausta lauantaina Facebookiin tekemällään videolla. Hän ei pyydä tekoaan anteeksi, vaan perustelee tekoa kertomalla Movember-kampanjasta. Hän kertoi lahjoittavansa jokaisesta nutscaping-kuvasta 10 euroa aina tuhanteen euroon asti.

– En koe perustelluksi pyytää anteeksi tekoani, koska tarkoitusperä on hyvä, ja yleisesti ottaen kivekset ovat luonnollinen osa ihmisruumista. Se, että hyväntekeväisyysasia olisi voinut tulla televisiossa selkeämmin esille, on toki palautteena hyvä, josta otan vaarin, Zapasnik sanoi.

Niin sanottu nutscaping-valokuva on internetissä syntynyt trendi, jossa maisemakuvan yläkulmassa esiintyy kuvan ottajan kivekset.

Yle FOLK on Ylen uusi video- ja pienrahoituspalvelu, joka rahoittaa suomalaisten videoita ja videosarjoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.