Pakolaisten kielen opetukseen lisää rahaa

LKS 20151107 Practical Finnish language teaching in the under-age unit Koivula in the reception centre for refugees in Kotka, Finland, 4th September 2015. LEHTIKUVA / Jussi Nukari \\Instructions: KUVITUSTA STT Pakolaisten kielen opetukseen lisää rahaa /// Jussi Nukari

STT

Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen tarvitaan ensi vuonna miljoonia euroja lisää. Työ- ja elinkeinoministeriö ajaa määrärahaa ensi vuoden täydentävään talousarvioon.

Ministeriössä arvioidaan, että viime aikoina Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista noin 10 000-12 000 saa oleskeluluvan ensi vuoden puolella. Oleskeluluvan saaneille tehdään kotouttamissuunnitelma, johon kuuluu muun muassa suomen kielen opiskelu.

- Paineet ovat isot ja tarpeita kyllä on, sanoo maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman työ- ja elinkeinoministeriöstä. Tarkkaa rahasummaa hän ei tässä vaiheessa kerro, mutta toteaa että kyse on miljoonista euroista.

Vastaanottokeskuksissa, joissa päätöstä odottavat turvapaikanhakijat oleskelevat, kielen opetus on aloitettu pääosin vapaaehtoisvoimin.

- Vapaaehtoisia kielenopettajia on ollut helppo löytää, kertoo SPR:n tiedottaja Noora Jussila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.