Rehn: Sote-ratkaisun löytyminen on lähellä

STT

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) mukaan kokoomus ja keskusta eivät ole löytäneet vielä yhteistä ratkaisua sote-uudistuksesta. Neuvotteluita kuitenkin jatketaan.

Rehn kertoi toimittajille valtioneuvoston linnan edustalla, että yön aikana jätettiin erilaisia kompromissiesityksiä. Hän arvioi, että ratkaisun löytyminen olisi lähellä.

Rehn ei halunnut ottaa kantaa neuvotteluiden takarajaan tai aikatauluun, vaan sanoi tiedottamisvastuun olevan pääministerillä.

– Toivon tietysti, että ratkaisu löytyy, koska meillä on paljon isoja kysymyksiä ratkottavana.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen olevansa valmis hallituksen hajottamiseen, jos sote-riitaan ei löydetä ratkaisua aamuun mennessä. Neuvotteluita kuitenkin jatketaan vielä tänään.

Keskustan ja kokoomuksen välisessä kiistassa on kyse muun muassa sote-alueiden määrästä. Kokoomus ei hyväksynyt keskustan ehdotusta 18 sote-alueesta, vaan pyysi eilen pari päivää lisää aikaa asian käsittelylle. Sipilä ei eilen uskonut, että pari päivää auttaisi, koska hallitus on syventynyt soteen jo kuukausia.

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat koolla tahoillaan kello 9.30. Perussuomalaisilla ei tällä tietoa ole ryhmäkokousta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.