Käräjiltä ratkaisu: Valmisteliko paloittelumurhaaja rikkaan sieppaamista?

STT

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään ratkaisunsa jutussa, jossa miestä syytetään rikkaan suomalaisen sieppaamisen suunnittelusta.

Syyttäjän mukaan miehen tarkoitus oli siepata joku erittäin varakas ja päästä käsiksi tämän rahoihin kiristämällä pankkikortin tunnusluku.

Miehen kotoa löytyi esitutkinnassa käsiraudat, nippusiteitä, köyttä, kaksi kommandopipoa, aikuisten vaippoja, useita aseita ja tukku ampumatarvikkeita. Esitutkinnan mukaan mies oli kartoittanut Suomen suurituloisimpia muun muassa lehtijutuista ja selvittänyt Bentley- ja Porsche-luksusautojen omistajatietoja.

Syyttäjän mukaan törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen kohdetta ei ollut vielä valittu, kun poliisi otti miehen kiinni huhtikuussa.

Miestä syytetään samassa vyyhdessä myös joukosta talousrikoksia. Hän kiistää kaikki epäilyt.

Syytetty kertoi esitutkinnassa, että aseet olivat yhtä toimimatonta lukuun ottamatta venäläisen Sashan. Käsiraudat, nippusiteet, vaipat sekä tekoparta ja -viikset liittyvät puolustuksen mukaan "aikuisten harrastuksiin", eivät väkivaltaan.

- Olen ostanut nämä seksileikkeihin, mies itse sanoi.

Mies on aiemmin tuomittu muun muassa paloittelumurhasta Tallinnassa. Hän ehti olla vapaana vain muutamia kuukausia ennen kuin hänet otettiin kiinni uusien epäilyjen takia.

Hovioikeus päästi miehen kuitenkin sieppaussuunnitelmakäräjien päätteeksi vapaalle jalalle odottamaan tuomiota. Syyttäjä vaatii hänelle seitsemän vuoden vankeusrangaistusta.

Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu tuli rangaistavaksi elokuussa 2013. Lainkohdan perusteella on tuomittu Helsingin yliopistoon iskua valmistellut kaksikko. Heistä toinen sai kolme vuotta ja kuukauden vankeutta. Toista ei tuomittu rangaistukseen terveyssyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.