Pau päätti työtaistelutoimista – lakkoon menossa yli 4 000 postilaista

Postiala on nyt sopimuksettomassa tilassa, sillä alan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi lauantaina. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Posti- ja logistiikka-alan ammattiliitto Pau on päättänyt aloittaa kahden viikon päästä laajat työtaistelutoimet tes-neuvottelujen vauhdittamiseksi. Lakkoon on menossa torstaina 19.11. ja perjantaina 20.11. yli 4 000 työntekijää.

Myös sen jälkeen tapahtuvista työnseisauksista on jo päätetty, mutta niistä ilmoitetaan myöhemmin, Pau kertoi tiedotteessaan.

Kahtena ensimmäisenä päivänä lakon piirissä olisivat muun muassa Helsingin postinjakelu, pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan sanomalehdenjakelu, Helsingin postikeskus ja ulkomaantuotanto sekä Vantaan ja Liedon logistiikkakeskukset..

Työnseisausten kohteena olevia töitä ei Paun mukaan tehdä muissakaan Postin työyksiköissä.

Postiala on nyt sopimuksettomassa tilassa, sillä alan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi lauantaina. Palvelualan työnantajien Paltan ja Paun neuvottelut uudesta sopimuksesta eivät ole johtaneet tulokseen.

Postin työntekijät ovat jo tällä viikolla protestoineet ulosmarsseilla Postin aietta palkata SOLin vuokratyöntekijöitä hoitamaan postilaisten tehtäviä. Paun mukaan vuokratyöväellä on varauduttu laillisten työtaistelutoimien rikkomisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.