Raisa Räisäsen katoamisjutusta uutta tietoa – taksinkuljettaja ilmoittautui poliisille

STT

Tampereella 16 vuotta sitten kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen tutkinnassa on ilmaantunut uutena todistajana taksinkuljettaja, kertoo poliisi. Räisänen oli kadotessaan 16-vuotias.

Poliisin mukaan tamperelainen taksinkuljettaja on ilmoittanut ottaneensa katoamisyönä 16.–17. lokakuuta 1999 kyytiin Tampereen keskustasta nuoren naisen, joka sopii Räisäsen tuntomerkkeihin. Nuoren naisen seurassa oli tummahiuksinen, tätä lyhyempi mies, jonka ikää oli vaikea arvioida.

Nykyisin eläköitynyt taksinkuljettaja kertoi viime kesänä, että vei heidät aikanaan Tampereen Multisiltaan Multiojankadulle. Poliisi toivoo, että asuinalue toisi yleisölle mieleen asioita.

Poliisi ei ole tarkistanut, menikö osoitteeseen tuolloin taksikyyti.

– Ei ole ainakaan toistaiseksi pystytty asiaa teknisesti tarkistamaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen.

Taksinkuljettaja kertoi tiedoistaan ensi kertaa viime kesänä. Poliisin mukaan ei ole mitään järkevää syytä siihen, miksi henkilö puhui vasta nyt.

– Se vaan jää joskus se asia, Tuominen sanoo.

– Kyllä hän sitä ihan vilpittömästi kertoi, että hän muistaa. Sitä sitten tietysti lähdetään tutkimaan.

Kaikki vihjeet pyritään tarkistamaan. Katoamisesta on kauan, ja poliisin työ tapauksessa onkin enimmäkseen vihjeiden tarkistamista.

– Kyllä niitä yllättävän paljon tulee, jopa kuukausittain.

Yhtenä tutkintalinjana on edelleen se, että Räisänen olisi noussut Tampereen keskustasta muuhun autoon kuin taksiin.

Räisänen oli katoamisiltanaan pukeutunut kevyesti, vaikka sää oli kolea. 175 senttiä pitkällä, urheilullisella ja hoikalla tytöllä oli yllään musta lyhyt puolihame, punainen olkaintoppi, samettinen ja lyhythihainen musta paitapusero sekä musta bleiseri. Jalassaan hänellä oli sandaalimaiset korkokengät.

Keskusrikospoliisi pyytää kertomaan kaikki tiedot, jotka voisivat liittyä naiseen ja mieheen. Tiedot voi ilmoittaa numeroihin 050 337 8829 ja 0400 973 471, osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi tai lähimmälle poliisilaitokselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.