Tähänkö loppuu ryppyvoiteiden käyttö? Suomessa keksittiin kauneuslaastari

Kauneuslaastari ottaa sähköisen energiansa sokerista ja ilmasta. Esa Tanskanen/VTT

Suvi-Tuulia Nykänen

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt kauneuslaastarin, joka alustavien tulosten perusteella edesauttaa ihon kimmoisuutta. Keskus hakee nyt kauneuslaastariteknologialleen tuotteistajaa, jonka kanssa laajentaa testausjoukkoa.

VTT:n tutkija testasi kauneuslaastaria itsellään. Sähköisen energiansa sokerista ja ilmasta tuottavan kertakäyttöisen kauneuslaastarin käyttö yhdistettynä ihon kasvutekijää sisältävään seerumiin osoitti, että kollageenisäikeet lisääntyivät jopa 90 prosenttia lähtötasoon verrattuna kaksi viikkoa kestäneen testin tuloksena. Kollageenisäikeet parantavat ihon joustavuutta eli toisin sanoen voivat vähentää ryppyjä.

Vertailukohtana käytetyllä ihoalueella käytettiin myös samaa seerumia, mutta merkittävää kollageenisäikeiden lisääntymistä ei mittauksessa havaittu.

VTT:llä on muitakin suunnitelmia kauneuslaastarin varalle. Tavoitteena on laajentaa teknologian sovellusaluetta myös lääketieteen suuntaan, esimerkiksi ihon läpi tapahtuvaan lääkeannosteluun, johon myös haetaan yhteistyökumppaneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.