Ilmavoimat tähtää tällä viikolla ylhäältä alas

Hornet-hävittäjiä on runsaat 60. Martti Kainulainen/Lehtikuva

STT

Ilmavoimien vuoden pääharjoituksessa tällä viikolla on mukana 2 400 sotilasta ja 50 lentokonetta. Harjoitus järjestetään koko valtakunnan alueella.

– Tehtäviä harjoitellaan ilmassa sotatilannetta vastaavasti. Ilmapuolustus on päätehtävä, mutta sen lisäksi nyt simuloidaan ilmasta maahan -toimintaa ensimmäistä kertaa tämän kokoluokan harjoituksessa, Karjalan lennoston tuore komentaja, eversti Jari Mikkonen kuvailee.

Taistelutapaa varten Hornet-monitoimihävittäjiin ollaan paraikaa asentamassa ilmasta maahan -aseistusta. Työ saataneen valmiiksi ensi vuoden lopussa. Hornet-hävittäjiä on runsaat 60. Samalla uudistetaan vanhoja Hawk-harjoituskoneita.

Ilmavoimat toteutti Horneteilla ilmasta maahan -koeammuntoja uudella aseistuksella Lapissa jo kesäkuussa. Niillä pyrittiin todentamaan asejärjestelmän toimivuus ja tehokkuus erilaisia kohteita vastaan.

Mikkosen mukaan keskiössä on ilmavoimien taistelutapa, liikkuvuus ja hajautus. Hänen mukaansa ilmasta maahan -iskukyky ei korvaa maavoimien ja jalkaväen tarvetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.