Tätä et olisi arvannut – virkkaamisesta kansainvälinen hitti

Molla Millsin uudessa kirjassa annetaan virkkausohjeita moneen lähtöön.

Seppo Pänkäläinen

Kuka olisi uskonut, että virkkaamisesta tulee kansainvälinen hitti. Ja vieläpä suomalaisvoimin.

Suomen kansainvälisesti menestyneimmän käsityökirjan Virkkurin käännösoikeudet on myyty koko englannin- ja espanjankieliseen maailmaan sekä Saksaan, Viroon, Ruotsiin ja Tanskaan. Nyt ilmestyy Virkkuri-sarjan kolmas osa.

Molla Mills eli Mari Leppälä on suomalainen muotoilija, jonka esikoisteos Virkkuri. Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön (Nemo 2013) loi maailmanlaajuisen virkkausbuumin. Uusin teos vie käsityöt neljän seinän sisältä kaupungille ja luontoon.

Kirjassa neuvotaan, miten kestävistä materiaaleista tehdään vaatteita, asusteita ja tavaroita, joissa suunnittelijalle tunnusomaiset, valloittavat kuviot ja värit pääsevät ihmisten harrastuksiin ja matkoille: matkaajan tavarat kulkevat punamustaruudullisessa metsurinrepussa tai tukevassa fillarilaukussa.

Kirjassa on kolmekymmentä erilaista virkkuumallia. Kaikki työt opastetaan vaihe vaiheelta havainnollisin kuvin. Kattava perusohjeistus johdattaa aloittelijan virkkauksen tekniikkaan, ja hauskat ideat ruokkivat konkarin luovuutta: ulkoiluta koirasi virkatussa talutusremmissä tai kuljeta piknikjuomat omatekoisessa tölkinkantimessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.