Uncharted: The Nathan Drake Collection – Naughty Dog, Bluepoint Games

Johannes Valkola

Flower, Ico, Shadow of the Colossus, Metal Gear Solid 2 ja 3... Teksasilainen Bluepoint Games on saanut vastuulleen viime aikojen ansiokkaimpien pelien uusintaversioita ja tehnyt niille kunniaa.

Nyt tiimi yltää teknisestä näkökulmasta parhaimpaansa, sillä Uncharted: The Nathan Drake Collection tekee vahvan vaikutuksen PlayStation 4:llä. Kokoelma niputtaa toimintaseikkailusarjan PlayStation 3:lle vuosina 2007–11 julkaistun trilogian. Klassikoista ei siis puhuta, mutta pelit edustavat lajin tuoretta kärkeä.

Antoisin on Uncharted 2: Among Thieves (2009). Siinä tiivistyy sarjan vetovoima: pelirytmi on turboahdettua, tapahtumapaikat eksoottisia ja Amy Hennigin käsikirjoitus kujeileva.

Uusintaversiot muuttavat pelejä huomattavasti. Käännöstyössä ei ole tyydytty täyteen teräväpiirtoon, vaan tehosteita ja yksityiskohtia on päivitetty niin paljon, että anti haastaa nykypäivän uutuudet. Upea esillepano asettaakin riman remasteroinneille.

Tärkeintä on kuitenkin aiemman tuplaava ruudunpäivitys. Grafiikkaa pyörii nyt 60 kuvaa sekunnissa, mikä tarkoittaa tarkempaa ja nautittavampaa pelattavuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.