NHL 16 – EA Sports

Jarmo Pitkänen

EA:n NHL-pelisarja on jääkiekosta innostuneissa pohjoismaissa yhtiön suurin brändi. Toisin kuin jalkapallossa ja koripallopeleissä, jääkiekossa EA dominoi markkinoita. Kilpailun puuttuessa joka syksy ilmestyvä pelisarja on voinut kehittyä omaan tahtiin. Tästä huolimatta– tai juuri siksi – NHL 16 on loistava peli, jossa nähdään vuosipäivityksen sijaan merkittäviä uudistuksia.

Tuotannolliset arvot ovat aina olleet NHL-pelisarjan valtti. Niin on myös tänä vuonna, sillä peli näyttää ja kuulostaa hyvältä. Karkista voivat kuitenkin nauttia vain uuden konsolisukupolven omistajat, vanhoille konsoleille on tarjolla vain erillinen Legacy edition -versio.

Suurin pelillinen uudistus on uudet pelitilat, joista osa tekee paluun. Mukana on esimerkiksi 6-vs-6-verkkopepelitila, sekä pelaajan edesottamuksia seuraava, taktiikkaneuvoja jakava virtuaalivalmentaja.

Vahvan paketin ainoa puute löytyy pätkivästä verkkopelistä, joka toivottavasti parantuu päivityksien myötä. Yksi isompi miinus ei kuitenkaan pysty tahraamaan muutoin loistavaa ja tasapainoista kokonaisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.