Disney Infinity 3.0 Avalanche Software + muita

Marko Ahonen

Väitetään, että tavara ei tee ihmistä onnelliseksi, mikä on useammin puppua kuin totta.

Disney Infinity 3.0 -peruspaketin mukana tulee Infinity-levy ja kaksi pelihahmoa. Kun hahmon, tai kaksinpelissä kaksi hahmoa, asettaa levylle, kyseinen tyyppi ilmestyy peliin. Kolmas paikka avaa itse pelin, ja niitä on tulossa lisää.

Suunnilleen samaan aikaan Disney Infinityn kanssa ilmestyi uusi Skylanders-sarjan setti sekä Lego Dimensions. Myös Nintendonamiibo-hahmot hahmot ovat olleet hitti. Tietenkin näiden jokaisen tuotteen erikseen myytävät lisähahmot voisi saada mukaan peliin myös valikosta, jos niin olisi vain päätetty tehdä. Mutta fyysinen tavara kiehtoo ja stimuloi paremmin mielikuvitusta.

Lisäksi on parempaa bisnestä myydä lelu 17 eurolla kuin parin euron tiedostolataus.

Disney Infinity 3.0 satsaa varsinkin Star Warsiin loppuvuodesta ilmestyvän uuden elokuvan kunniaksi. Mutta myös Disneyn muut brändit, varsinkin Pixar ja Marvel, ovat hyvin esillä. Peruspaketin mukana tulee kaksi leluhahmoa: Anakin Skywalker ja Ashoka Tano. Jälkimmäinen on tuttu animaatiosarjasta Star Wars: The Clone Wars.

Lelut tuntuvat laadukkailta, eivät äkkiä hajoavilta muovirimpuloilta. Tarkoitus on, että hahmonuket eivät vain jökötä alustallaan, vaan että niillä voidaan leikkiä myös perinteiseen tyyliin.

Settiä myydään myös muunlaisilla kokoonpanoilla, mutta perussetin toimintaseikkailu on nimeltään Twilight of the Republic. Skywalker ja Tano, tai muu erikseen ostettu Star Wars -hahmo, taistelevat Imperiumia vastaan Tasavallan puolesta mukavasti rullaavassa toimintapelissä.

Graafinen toteutus on enintään modernia perustasoa, mutta ääniin ja musiikkiin on satsattu. Vähintään puolet seikkailufiiliksestä syntyy komeasti pauhaavasta Tähtien sota -musiikista, joka korostaa toimintaa erinomaisesti. Kuvakulmien kanssa on ongelmia varsinkin isommissa taisteluissa, mutta muutoin kaikki toimii sujuvasti. Seikkailu jakaantuu useammalle planeetalle, jotka poikkeavat mukavasti toisistaan.

Peli on aika lyhyt; kuutisen tuntia riittää alkufanfaareista lopputeksteihin. Sivutehtävät pidentävät seikkailun kestoa parisen tuntia. Pelisettejä on luvassa lisää, eivätkä ne suinkaan välttämättä sijoitu Star Wars -universumiin. Tarjolla on jo nyt esimerkiksi tuoreeseen Pixar-animaatioon Inside Out – mielen sopukoissa perustuva peliseikkailu asiaan kuuluvine hahmoineen (Ilo ja Kiukku).

Disney Infinite ei ole pelkästään peli, vaan virtuaalinen lelulaatikko, joka on laajentunut merkittävästi edellisestä versiosta. Lelulaatikon ”palikoista” voi rakentaa kokonaisen oman maailmansa, jonka voi myös ladata nettiin muiden testattavaksi. Lelulaatikon parissa saa aikaa kulumaan niin paljon kuin haluaa. Mukana on myös erilaisista minipeleistä koostuva nettipeli, josta ainakaan itse en suuremmin innostunut.

Disney Infinity 3.0:n pääkohderyhmä on tietenkin lapset ja Star Warsin suhteen lähinnä pojat. Kohderyhmän ikä on huomioitu Twilight of the Republic -seikkailun matalassa vaikeusasteessa. Mutta pelaamista ja rakentelua ei ole kielletty vanhemmiltakaan. Disney Infinity on termin varsinaisessa merkityksessä koko perheen viihdetuote.

Tekstit ja puheet ovat suomeksi. Valikkotekstien suhteen vakiintuneet englanninkieliset termit olisivat kertoneet enemmän kuin väkinäinen pakko-suomi. Tämä on kuitenkin pieni ongelma enimmäkseen onnistuneessa modernissa lelussa, jonka kutsuminen pelkästään peliksi olisi väärin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.