Putin avasi Euroopan suurimmaksi sanotun moskeijan Moskovassa

Presidentti Vladimir Putinin (kesk.) seurassa Moskovan suurmoskeijan avajaisissa olivat muun muassa venäläinen liikemies Suleiman Kerimov (vas.), Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, Venäjän muftineuvoston puheenjohtaja Ravil Gainutdin (toinen oik.) ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas. Alexei Druzhinin / AFP

STT, AFP

Presidentti Vladimir Putin avasi keskiviikkona käyttöön suuren moskeijan Moskovassa. Putin varoitti puheessaan kansalaisia jihadistien houkutuksista.

20 000 neliömetrin moskeijakokonaisuus on Euroopan suurimpia, jopa suurimmaksi sanottu.

Avajaisissa olivat läsnä muun muassa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas.

Moskeija on rakennettu vuonna 1904, kertoo uutistoimisto Tass. Se toimi myös neuvostoaikana, jolloin se oli Tassin mukaan pitkään Moskovan ainoa toiminnassa ollut moskeija.

Rakennusta ryhdyttiin restauroimaan kymmenkunta vuotta sitten. Remontin yhteydessä sitä laajennettiin, ja nyt siihen mahtuu kerralla rukoilemaan jopa 10 000 ihmistä.

Venäjän muftineuvoston puheenjohtajan mukaan Moskovassa asuu arviolta kaksi miljoonaa islaminuskoista. Heidän käytössään on kuusi moskeijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.