Mad Max

Jarmo Pitkänen

Peliteollisuudessa vallitsi vuosikymmeniä perussääntö, jonka mukaan elokuviin perustuvat lisenssipelit ovat laadultaan ongelmajätettä. Pelibudjettien noston myötä ohjenuora ei ole pitänyt paikkaansa moniin vuosiin.

Mad Max on Avalance Studiosin vapaan pelimaailman toimintaräiskintä. Monien muiden Warnerin pelien tapaan se on saanut vaikutteita elokuvasta, mutta pelintekijöiden vapautta ei ole rajoitettu imitoimalla laajakangasmaailman juonikuvioita tai hahmoja.

Pelin ideana on vaeltaa elokuvasta tutussa hiekkaerämaassa, jossa selviytyminen edellyttää sitkeyttä ja vähäisten resurssien tehokasta hyödyntämistä. Niukkojen resurssien erämaassa yhteenotot ovat välttämättömiä: juonikuvioiden kehittyessä Mad Max vyöryttää pelaajan ruudulle loistavasti toteutettuja taistelukohtauksia.

Tuotannollisilta arvoiltaan paketti on kasassa: peli näyttää ja kuulostaa hyvältä. Ainoa merkittävä ongelma löytyy toistuvista suvantokohdista: pelaaja joutuu suorittamaan itseään toistavia perustehtäviä aivan liian usein. Puutteesta huolimatta peliä on helppo suositella kaikille toimintapelien ystäville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.