Tearaway Unfolded

Marko Ahonen

Tearaway on käsikonsoli PS Vitan parhaita pelejä, ja nyt siitä on saatavilla Playstation 4:lle Unfolded-versio. Tämä arveluttaa, koska Tearaway perustuu pitkälti Vitan etu- ja takakannen kosketuspintojen hyödyntämiseen.

Ohjaamisen suhteen on ollut pakko tehdä kompromisseja, mutta muuten asiat ovat entisellään. 3D-tasohyppelyseikkailu Teawaway Unfolded sijoittuu paperiseen maailmaan, mikä ei ole vain visuaalinen jippo, vaan pelillisesti hyvin oleellista.

Paperin taittamiset, oikaisut ja rypistämiset avaavat uusia reittejä ja paljastavat salaisuuksia. Myös viholliset ovat paperia, joten tuuli on tehokas ase taisteluissa.

Ohjainta ilmassa liikuttamalla pelimaailman tummiin kohtiin luodaan valoa. Tätä kannattaa kokeilla jatkuvasti niin huvin kuin hyödynkin vuoksi. Mikäli konsoliin on liitetty kamera, sitäkin hyödynnetään.

Teaway on charmikas ja persoonallinen peli, eikä tämä ole muuttunut miksikään Unfolded-version myötä. Olen varma siitä, että Media Moleculessa on töissä hyviä ja mukavia ihmisiä. Ei paskiainen tällaista saisi aikaan.

Pitkän päälle taistelu on hieman tylsää, mutta onneksi se ei ole pääasia. Tearaway Unfolded saa hymyilemään ja toimii mainiosti myös pelinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.