Never Alone: Foxtales

Johannes Valkola

Alaskalaisen iñupiaq-heimon elämästä ja perinteistä kertonut Never Alone oli yksi viime vuoden ansiokkaimmista peleistä. Tuhansia vuosia vanha kansantaru välittyi siinä oivaltavasti 2D-toimintaseikkailun keinoin. Ihastuttavaa kokemusta rytmitettiin myös laadukkailla dokumenttivideoilla.

Foxtales-lisäosa tarjoaa jatkoa Nuna-tytön ja napaketun matkalle, tosin huomattavasti heikompana. Nyt kevät on saapumassa ja jäät ovat alkaneet sulaa. Ystävykset lähtevät kanootilla soutamaan ja nauttimaan muuttuvasta säästä. Ilon keskellä he kuitenkin unohtavat kunnioittaa luontoa ja kaksikko joutuu virtaavan veden armoille...

Pelissä ohjataan vuoroittain molempia hahmoja ja ratkotaan helppoja pulmia. Etenemisessä ei olekaan aiempaa luovuutta, haasteita eikä yllätyksiä. Peli tyytyy toistamaan itseään lyhyen kestonsa ajan. Asukkaiden aitoja haastatteluvideoita on niukasti ja niissäkin sorrutaan kaavamaiseen toistoon.

Katkeransuloinen Foxtales tuntuu monin tavoin keskeneräiseltä. Lukuisat ohjelmointivirheet muun muassa vaimentavat arktisten maisemien kauneutta ja hankaloittavat pelattavuutta huomattavasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.