Suomi juhlii Tukholman Euroviisuissa – uutta kisabiisiä etsitään

Vuoden 2015 UMK-voittaja Pertti Kurikan Nimipäivät nousi kotimaisen voittonsa myötä ilmiöksi ja oli yksi viime keväänä Wienissä järjestettyjen Euroviisujen puhutuimmista osallistujista. Vesa Moilanen

Seppo Pänkäläinen

Vastahan ne Euroviisut oli. Ja Ruotsi voitti.

On kuitenkin jo aika laittaa uutta matoa koukkuun. Ja kiireellä.

Haku ensi kevään Uuden Musiikin Kilpailuun, Euroviisujen Suomi-karsintaan, on nimittäin alkanut ja halukkaat voivat lähettää biisinsä kisaan – todella tiukalla aikataululla. Biisien pitää olla perillä tiistaihin 8.9. kello 12 mennessä.

Osallistumisohjeet ja säännöt löytyvät osoitteesta yle.fi/umk. Seuraavat Euroviisut kisataan Ruotsissa Tukholmassa ensi toukokuussa 2016.

Suomi juhlii varmuudella Tukholmassa, sillä kyseessä on historiallinen osanotto: Suomi osallistuu Euroviisuihin nyt jo 50. kertaa.

– Euroviisuilta voi ensi kerralla odottaa paljon, koska ruotsalaiset järjestävät todistetusti tasokkaat kisat shown sisällön, televisioinnin ja muiden järjestelyjen suhteen, UMK:n vastaava tuottaja Anssi Autio sanoo.

Vuoden 2015 UMK-voittaja Pertti Kurikan Nimipäivät nousi kotimaisen voittonsa myötä ilmiöksi ja oli yksi viime keväänä Wienissä järjestettyjen Euroviisujen puhutuimmista osallistujista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.