Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla jättiohjelmisto

Astronautti Karen L. Nyberg on yksi Joonas Berghällin Äidin toive -dokumentissa haastatelluista äideistä.

Tomi Tuomaala

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien kotimaisen gaalan elokuva on tänä vuonna Joonas BerghällinÄidin toive. Berghäll muistetaan Miesten vuoro -dokumentista. Uudessa dokumenttielokuvassa kymmenen äitiä kertoo tarinansa kohtaamastaan tragediasta ja siitä selviytymisestä. Tarinat ovat eri puolilta maailmaa ja yksi avaruudesta, jossa astronautti Karen L. Nyberg on kuvannut itseään.

Festivaalit avaa tänä vuonna norjalaisen Joachim Trierin Louder than Bombs. Ohjaajan ensimmäinen englanninkielinen elokuva on kuvaus äidin kuoleman vaikutuksesta jäljelle jääneisiin perheenjäseniin. Keskeisissä rooleissa nähdään Gabriel Byrne ja Jesse Eisenberg.

Rakkautta & Anarkiaa on 25 vuoden aikana laajentunut kahdesta teatterista 14 saliin ja kasvanut 11-päiväiseksi elokuvajuhlaksi. Näytökset järjestetään Helsingin keskustassa: festivaali valtaa hetkeksi sekä Maximin kaltaiset laatusalit että elokuvapyhätöt kuten Andorra ja Orion. Vuoden 1988 festivaalin ohjelmistossa oli 26 elokuvaa. Vuonna 2014 festivaalin ohjelmisto keräsi yli 62 000 katsojaa.

Tänä vuonna Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27. syyskuuta. Ohjelmiston laajuus on uusi ennätys: yli 180 pitkää ja noin 170 lyhyttä elokuvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.