Markkinat odottavat yhä Kreikan kohtalon ratkeamista

Euroryhmän on määrä pitää aamulla puhelinkokous Kreikan talouskriisin ratkaisumahdollisuuksista. Aris Messinis

STT

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on vahvistanut, ettei Kreikka ole maksanut sille juuri erääntynyttä lainaeräänsä. Maksamatta jäi 1,5 miljardia euroa, mikä on valuuttarahaston historian suurin erääntynyt velka. IMF:n mukaan Kreikka ei toistaiseksi voi saada siltä lisärahoitusta, ennen kuin velka on maksettu.

IMF:n mukaan Kreikka pyysi viime hetkellä lykkäystä lainaeränsä maksuun. Pyyntö käsitellään IMF:n mukaan vielä valuuttarahaston hallituksessa.

Luottoluokittaja Fitch laski jo hieman ennen virallista takarajaa Kreikan luottoluokitusta yhä syvemmälle roskaluokkasuohon, kun maan maksukyvyttömyys kävi selväksi. Kreikan luottoluokitus on nyt CC.

Euroryhmän on määrä pitää aamulla puhelinkokous Kreikan talouskriisin ratkaisumahdollisuuksista. Illalla pidetyssä kokouksessa euroryhmä ei lämmennyt Kreikan uusimmille ehdotuksille, joissa esitettiin muun muassa huojennuksia velkaehtoihin.

Keskustelua Kreikan tilanteesta on määrä jatkaa tänään myös Euroopan keskuspankin EKP:n neuvoston kokouksessa.

Aasiassa markkinat eivät reagoineet rajusti, vaikka Kreikan lainaerä IMF:lle jäikin odotetusti maksamatta keskiyöllä. Analyytikkojen mukaan markkinoilla odotetaan yhä, miten Kreikan kansanäänestyksessä sunnuntaina käy.

Kurssivaihtelut säilyivät yhä maltillisina.

Euro kohotti kurssiaan 0,2 prosenttia Yhdysvaltain dollariin nähden sen jälkeen, kun yhteisvaluutta eilen koki 0,8 prosentin pudotuksen. Japanin jeniin nähden euro jatkoi laskuaan ja putosi 0,1 prosenttia. Eilen euro laski jeniin nähden liki prosentin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.