Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lord Est: Ilo-Olo

Aapo Siippainen

Lord Est

Ilo-Olo

Universal Music

Arvio: 4/5

Reggaelaulaja Lord Est ja säveltäjä Uncle Tan ovat esitelleet 2000-luvun alusta lähtien monipuolisesti Jamaikan ja Latinalaisen Amerikan rytmejä. Pääpaino on ollut dancehallissa ja raggassa, mutta tyylejä on lainattu myös skasta, lovers rockista, socasta, calypsosta ja reggaetonista. Tusinapopilta kuulostavien sinkkubiisien perusteella tätä ei uskoisi.

Ilo-olo on Lord Estin kuudes albumi ja kenties leppoisin. Rankin dancehall on jäänyt vähemmälle.

Kesäiselle levylle otollisia kuuntelupaikkoja ovat terassit ja mökkipihat. Trooppisesti keinuva Mököttävä mökkinaapuri poistaa stressin. Kaikesta kuulee, että Ilo-olo on tehty ilman kiirettä. Tarttuvien kappaleiden takana on useita suomalaisia ja saksalaisia ammattilaisia.

Lord Est eli Tuomo Hiironmäki petraa lyriikoiden kirjoittajana, vaikka alkoholi ja baareissa pariutuminen korostuvat yhä. Pitkäveteisin tarinointi on korvattu raukealla romantiikalla. Punainen lanka on ehjempi kuin koskaan.

Erikoisimman yllätyksen tarjoaa Spektin kanssa hassuteltu Hanat auki, joka mukailee Visulahden mainoksen tunnusbiisiä. Bad niinku Badding päästää irti Lord Estin estottomimman ja korneimman puolen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut