A.R.G.: Redemption from Refaim

Lasse Lindqvist

A.R.G.

Redemption from Refaim

Ranka Kustannus

Arvio: 5/5

Pohjois-Suomen kulttisuuruus A.R.G., eli Ancient Rotten Graveguards, aloitti kieron riffittelyn jo 1980-luvulla, mutta lopetti ennen 90-luvun puoliväliä jättäen ammottavan kuilun suomalaiseen äärimetalliin. Riffikieroilijoiden tällä vuosikymmenellä alkanut paluu on ollut vakuuttava, minkä bändin livenä todistaneet ovat voineet panna merkille jo ennen tämän comeback-levyn julkaisua.

Redemption from Refaimia kuunnellessa ei uskoisi, että edellisestä täyspitkästä on kulunut 24 vuotta. Bändi ei nöyristele, vaan on paikoin jopa brutaalimpi kuin aiemmin. Levy on täynnä ylinopeutta kiitäviä riffiohjuksia, jotka saavat tukea dynaamisesta rytmiryhmästä ja mielipuolisesta murisijasta. Keski-ikäistynyt bändi todistaa musiikillaan, että ikä on vain numero.

Redemption from Refaim ei anna kuulijan niskoille armoa. Riffikieroilijat ovat niin tosissaan, että bändiä alusta asti fanittaneet metallipäät nuortunevat parikymmentä vuotta pistäessään platan soittimeen. Niille, jotka eivät tiedä, mistä tämän bändin kohdalla on kysymys, voi asian kiteyttää yhteen virkkeeseen: A.R.G.:n musiikki on taitavasti soitettua testosteronimyrskyä, jossa ei ole pienintäkään sijaa trendeille ja kaupallisille kompromisseille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut