Korpilahden ilmaisutaidon ryhmä: Mestaritontun seikkailut

Aino Martiskainen

Korpilahden ilmaisutaidon ryhmä

Mestaritontun seikkailut

Esitys 20.5.2015 Korpilahden teatterissa

Aili SomersalonMestaritontun seikkailut on suosittu lastenkirjaklassikko lukuisine draamasovituksineen. Korpilahden ilmaisutaidon ryhmän näyttämöversio on vauhdikkaasti toteutettu vanhanaikainen satuseikkailu, rohkeasti heittäytyvillä nuorilla miehitetty ja yksityiskohdista runsas.

Satumaan Mestaritonttua (varmaotteinen Aapo Salonen) ei arvosteta niin paljon kuin hän ansaitsisi, joten vakaa ja pätevä linnan vartija lähtee katselemaan maailmaa. Metsäneläinten jälkeen ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu noita Sammaleisen (Janna Salminen) kanssa, ja tonttu majoittuu noidan maille ränsistyneen mökin kupeeseen.

Siitä alkaa satutyyliin tarkkaan säännelty tehtävänratkaisu, johon liittyy peräti kaksi vangittua prinsessaa, lumottu Aamuruskonmaan kuningas, tontun omistama valoa hehkuva helmi. Ja iso joukko juonikkaanpöhköjä noitanaisia luutineen, johtajanaan astetta ilkeämpi miespuolinen Julma-Kumma (Lotta Hakanen).

Arja Antikaisen ja Iina Hakasen ohjaama esitys on lastenteatteriksi melko pitkä, kaksituntinen, ja jotkin Kyöpelinvuori-kohtaukset saattavat olla pikkaisen jännittäviä ainakin eturiveistä katsottuna. Noidat osaavat myös olla aika äänekkäitä, mikä on tietysti takariveillä varmasti eduksi.

Esitys on hiottu, vaihdoiltaan luistava ja visuaaliselta ilmeeltään rikas ja satumainen. Tarinan kaavamaisemmat kuviot prinssien ja prinsessain kesken eivät ehdi paljon junnaamaan, koska railakkaasti tyypitelty, puettu ja naamioitu noitajoukkio saa niin paljon lava-aikaa.

Sammaleisen kehnot ystävät Luuta-Lempi (Saana Peltola) ja Pataposki (Essi Aaltonen) ovat hauskoissa isohkoissa rooleissa. Salmisen Sammaleinen itse on mahdottoman taitavasti ja pienintä ilmettä myöten fyysisesti työstetty hahmo, monisävyinen komediarooli.

Jokainen esiintyjä täyttää paikkansa, näyttelijäohjaus on paneutuvaa ja tanssillinen liikehdintä mainiota. Maininnan ansaitsee myös nokkelasti hyödynnetty, viehättävän metsäinen lavastus.

Teksti: Aili Somersalo. Ohjaus: Arja Antikainen ja Iina Hakanen. Valot, äänet: Jon Pettersson. Puvut: Mm. Tarja Ahonen. Lavastus: Mm. Matti Toikkanen. Maskeeraussuunnittelu: Kati Puustinen. Rooleissa: Aapo Salonen, Janna Salminen, Saana Peltola, Essi Aaltonen, Hiski Toikkanen, Neea Saarinen, Milja Pietilä, Saila Seppälä, Riikka Pietilä, Iiris Päivinen, Noora Pennanen, Lotta Hakanen, Venla Vanhatalo, Jonna Könkkölä, Kaija Nieminen, Liinu Koljonen, Jenina Salminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut