Postin pakettiautomaatit jumittuivat koko maassa – Noin viidesosa toimii tällä hetkellä

Tämä Postin pakettiautomaatti sijaitsee Jyväskylässä Seppälän Citymarketissa. Marko Kauko

Topi Nykänen

Tietoliikennehäiriä jumittaa Postin pakettiautomaatteja koko maassa. Järjestelmän sisäisen häiriön takia posti ajoi koko pakettiautomaattiverkon alas keskiviikkona kello 17 alkaen. Kaikki postin 500 pakettiautomaattia olivat poissa käytöstä torstai-illasta keskiviikkoaamupäivään.

Järjestelmän vika saatiin korjattua yön aikana.

Posti pyrkii palauttamaan kaikki automaatit toimintaan tänään torstain aikana. Kello 13 Posti tiedotti sivuillaan, että vasta kuusi automaattia oli saatu toimintaan. Ne sijaitsevat Heinolassa, Helsingissä, Lohjalla, Loimaalla, Kajaanissa ja Kuopiossa. Posti päivittää toimivien automaattien listaa sitä mukaa, kun niitä saadaan palautettua käyttöön.

Postin pakettipalveluiden johtaja Juha Tiittanen kertoi Keskisuomalaiselle noin kello 14.30, että reilu sata automaattia oli jo saatu toimintaan ja muidenkin arveltiin palautuvan toimintaan vielä tämän päivän aikana. Postilla on 500 pakettiautomaattia ympäri Suomen.

Posti päivittää parhaillaan toimivien automaattien listaa, jonka näet täältä.

Postin mukaan häiriö aiheuttaa noin vuorokauden viiveen pakettiautomaattitoimituksiin. Tiittasen mukaan äitienpäivälahjojen ei pitäisi jäädä saapumatta perille ongelman takia.

Myös pakettiautomaattien asiakastuki on niin ruuhkautunut, ettei Posti ota vastaan puheluita. Yhteydenottoon suositellaan sähköpostia: pakettiautomaatti@posti.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.