Järjestyshäiriö: Yöjuttu

Lasse Lindqvist

Järjestyshäiriö

Yöjuttu

Warner Music

Arvio: 2/5

Jyväskyläläislähtöinen Järjestyshäiriö on lipsunut kauas nimensä rosoisesta kapinallisuudesta. Yöjutulla yhtye soi aikuistuneena ja mediaseksikkäänä. Luontainen kehitys on vaatinut raskaammista rock-elementeistä karsimista. Särö ja kapina eivät istu trendikkäämpien radiokanavien soittolistoille, minkä bändi on ottanut äänitaideteoksensa luomisprosessissa huomioon.

Parhaina hetkinään Yöjuttu esittelee pikkunätiltä kuulostavan syntikkapop-yhtyeen, joka ajoittain onnistuu hittihakuisuudessaan. Pääosin yhtye tyytyy vain kierrättämään genrensä vaivaannuttavimpia kliseitä yksitoikkoisesti.

Herkkä taiteellisuus oli jo edellisellä Lopullinen ratkaisu -levyllä osa Järjestyshäiriön rockia. Edeltäjäänsä verrattuna uuden levyn vaaleanpunaiset tunnelmat tuntuvat kitschiltä, vaikka sanoituksissa on muutamia näppäriä oivalluksia.

Lähemmäs kymmenen vuotta sitten Järjestyshäiriö syöksyi rohkeasti valosta varjoon, mutta varjoissa vietetty aika on saanut bändin kadottamaan itsensä. Yöjuttu on kauniisti kuorrutettu kakku, josta jää mieleen teollinen jälkimaku. Onneksi kakun päällä on maukas kirsikka. Anni on koskettava biisi, jossa elämän kauneus ja kauheus kulkevat käsikkäin kaatosateessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut