Apulaispoliisipäällikkö: En minä luota Aarnioon

Jari Aarnio Antti Aimo-Koivisto

STT

Jari Aarnio kehui ja esitteli seurantalaitteita, kertoi Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki oikeudessa. Koskimäki kertoi kuulleensa Aarnion kertovan pelkästään myönteistä seurantalaitteista.

Koskimäkeä on kuultu tänään Helsingin käräjäoikeudessa Aarnio-vyyhden seurantalaiteyhtiö Trevocin haarassa.

–?Jari Aarnion tehtävänä oli huolehtia siitä, että meillä pystytään tekemään rikollisten seurantaa ja että meillä on riittävä valmius siihen myös teknisesti, Koskimäki sanoi.

Koskimäen mukaan Aarnio oli keskeinen henkilö siinä, että laitteet hankittiin Trevocista.

Koskimäki kertoi myös oudosti hyväksytyistä Trevoc-laskuista. Koskimäki kertoi toimiessaan rikospoliisin päällikkönä hylänneensä laskut, jotka sen jälkeen oli hänen mukaansa Aarnion alainen hyväksynyt.

Koskimäki kertoi lisäksi Aarnion esittäneen hänelle vuonna 2013 hankintaa Trevocista, jota ei päädytty tekemään.

–?Kerroin Aarniolle jossain vaiheessa, ettemme näitä hankintoja tee, koska rahatilanne on tiukka ja palkkaan mieluummin poliiseja.

Koskimäki kertoi Helsingin poliisin luopuneen laitteiden käytöstä keväällä 2014. Tuolloin Koskimäki näki suojelupoliisin asiakirjasta kirjauksen, ettei sitä ole voitu aukottomasti todentaa, että itse laitteet ovat turvallisia.

–?Tämä riitti minulle. Halusin kaikki laitteet pois.

Laitteiden huoltoyhteys oli katkaistu jo aiemmin, silloin kun esitutkinta alkoi.

Puolustus tenttasi Koskimäeltä tiukasti sitä, mitä hän tiesi, ketkä eivät olleet Trevocissa luotettavia ja mikä oli tietoturvariski.

–?En minä luota Jari Aarnioon, hän totesi tenttauksen yhteydessä.

Aarnion epäillään osallistuneen laitehankintoihin Helsingin poliisissa saman aikaan, kun hänellä oli omistuksia laitteita myyvässä Trevocissa. Aarnion mukaan hänellä ei ollut roolia yhtiössä. Aarnio kiistää syytteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.