Poliisipäällikkö: Aarnio vastasi tuotannon pelaamisesta

Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio kertoi Jari Aarniolla (kuvassa) oli yksilön johtajana vastuu. Arkistokuva. Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Huumerikoksista tuomitun tai rikollisjärjestön jäsenen osallistuminen rahoitukseen olisi estänyt seurantalaitehankinnan, katsoi Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio oikeudessa. Häntä kuultiin Aarnio-vyyhden seurantalaiteyhtiö Trevocin haarassa.

Aapion mukaan luottamus seurantalaitteiden toimittajaan on tärkeää, koska poliisin tekniikat ja taktiikat eivät saa paljastua rikollisille.

– Olisi otollinen tilanne tietää, mitä poliisi tekee, minkä auton seurantaa poliisi tekee, miten se asentaa laitteita, Aapio kuvaili Helsingin käräjäoikeudessa.

Aapio kertoi tarpeen laitehankintoihin lähtevän yksiköistä. Hänen mukaansa Aarniolla oli yksikön johtajana vastuu, että tuotanto pelaa ja seurantalaitehankinnat liittyivät tuotantoon.

Aapio ei kuitenkaan osannut vastata suorilta kysymykseen, tuliko Aarniolta impulssia hankintoihin. Hän kertoi käyneensä Aarnion kanssa keskusteluja hankinnoista, mutta ei muistanut monia yksityiskohtia.

Aapio tuli kesken hankintoja apulaispoliisipäälliköksi ja osa hankintapäätöksistä oli tuolloin jo tehty. Aapion mukaan "juna oli jo menossa". Hänen mielestään kyse oli kokonaishankkeesta.

Aapion mukaan laitteet lojuvat nyt pahvilaatikossa, koska niiden käyttö jouduttiin lopettamaan.

Syyttäjän käsityksen mukaan Helsingin poliisilaitosta ja muita viranomaisia erehdytettiin tekemään laitehankintoja. Kaikki syytetyt kiistävät syytteet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut