Talvivaara tunnustaa, ettei rahoituskaan takaa toiminnan jatkuvuutta

STT

Talvivaaran saneerausmenettelyssä oleva emoyhtiö uskoo pystyvänsä jatkamaan toimintaansa.

– Talvivaaran hallitus ja johto tai yrityssaneerauksen selvittäjä eivät tällä hetkellä harkitse yhtiön asettamista selvitystilaan tai konkurssiin, vaan jatkavat pyrkimyksiä riittävän rahoituksen varmistamiseksi, Talvivaara kertoo tiedotteessaan.

Kaivososakeyhtiö saa päivittäisiä tuloja myymällä palveluja vararikkoon menneen aiemman tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä. Emoyhtiöllä ei ole enää määräysvaltaa tytäryhtiössä.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön kassavarat ovat lähes 5 miljoonaa euroa.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö varoittaa kuitenkin, ettei yhtiö pysty jatkamaan toimintaansa ilman rahoituksen kokonaisratkaisua. Tavoitteena on, että Kaivososakeyhtiö pystyisi osallistumaan muiden sijoittajien kanssa kaivoksen hankkimiseen Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Yhtiö tunnustaa, ettei rahoitusratkaisukaan välttämättä takaa toiminnan jatkumista. Näin käy, jos Kaivososakeyhtiön saneerausmenettelyä ei hyväksytä. Myös emoyhtiö ajautuisi tällöin konkurssiin.

– Mikäli yhtiö ei kykene hankkimaan minkäänlaista omistusosuutta Sotkamon kaivoksesta, sen toiminnan jatkuvuutta ei voine pitää todennäköisenä, Talvivaara arvioi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut