Kaikkien aikojen kevät

Tapio Honkamaa

Kaupunkien maine syntyy vuosien ja vuosikymmenten mittaan monien tekijöitten summana. Se on ikään kuin kaikkien suomalaisten yhteinen näkemys vaikkapa Äänekoskesta.

Maineen muuttaminen on vaikeaa, koska sitä varten pitäisi vaikuttaa hyvin moniin ihmisiin hyvin pitkään. Siksi erilaiset mainoskampanjat tuppaavat olemaan vaikutuksiltaan vähäisiä.

Niinpä Kouvola on aina vaan tylsä risteyskaupunki ja Lahti turvaton "Suomen Chicago", vaikka kouvolalaiset ja lahtelaiset kuinka muuta vakuuttavat.

Äänekoskelle on avautumassa poikkeuksellisen mainio tilaisuus reivata mainettaan parempaan suuntaan.

Biotuotetehdasta odotetaan hartaasti koko Suomessa.

Äänekoski tunnetaan vanhastaan muualla maassa ja vähän etäämpänäkin teollisuudesta.

Metsä Group, Aura ja Valtra ovat tuotemerkkejä, joista äänekoskelaisten sopii olla ylpeitä.

Hankala on silti sanoa, onko teollisuus ollut Äänekoski-kuvalle kaunistus vai kauhistus? Varmasti sellun lemu nousee Äänekoskesta puhuttaessa monen nenään vielä pitkään, vaikka todellisuus on toinen.

Teolliset työpaikat ovat tietenkin arvokkaampia kuin kaupungin imago. Iso merkitys on silti hyvällä maineellakin, sillä se vetää uusia asukkaita ja yrityksiä.

Urheilumenestys on pitkään monipuolistanut teollisuuskaupungin kilpeä. Kinnusten keihäs on tuonut kultaa ja hopeaa sekä paljon mainetta kotikaupungille. Toivottavasti jatkoa seuraa vielä kolmannessa polvessa.

Koripallokentiltä muistissa on takavuosien tuima taistelija Jouko Heikkinen. Huiman kasvatti nousi maajoukkueen kippariksi ja pelasi kaikkiaan 190 maaottelua.

Nykyisin huippukorista pelaavat Huiman naiset, jotka samalla rakentavat myönteistä Äänekoski-kuvaa. Vuoden 2003 Suomen mestarit ovat lisäksi voittaneet neljästi hopeaa ja kerran pronssia.

Herhiläisillä on menossa upea kausi. Joukkueen kaikki kolme jenkkiä Kenya Robinson, Chandra Harris ja Michaela Houser ovat kaikki oikeita vahvistuksia. Sama koskee Turusta tullutta Camilla Grönbergiä.

Jos tahti säilyy näin hyvänä, matkaa Huima kohti loppuottelua.

Biotuotetehdas jalalle ja koriskultaa.

Siinäpä olisi varsinainen unelmakevät äänekoskelaisille aina kaupungin markkinaihmisiä myöten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut