Oppositio hiillosti Stubbia: "Eivätkö eläkeläiset ole eläkettä ansainneet?"

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, valtiovarainministeri Antti Rinne ja pääministeri Alexander Stubb eduskunnan suullisella kyselytunnilla 26. helmikuuta 2015. Stubb joutui perustelemaan eläkeläisten etujen leikkauksia. Markku Ulander

STT

Perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistoliitto ottivat pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kohteekseen eläkeläisten ja muiden pienituloisten aseman kurjistamisesta torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Pietari Jääskeläinen (ps.) kysyi Stubbilta, eivätkö eläkeläiset ole eläkettään ansainneet ja onko oikein, että lapsilisiäkin leikataan pienituloisilta perheiltä.

Stubb perusteli leikkauksia sillä, että velkaantuminen on saatava taittumaan.

– Ainoa tapa lopettaa leikkaamisen tie on se, että me luomme tähän maahan lisää työpaikkoja ja lisää kasvua.

Ben Zyskowicz (kok.) näki keskustelussa tilaisuutensa nostaa itse laatimaansa leikkauslistaa tulevalle vaalikaudelle. Häveliäästi hän tosin vain viittasi "kokoomuksen piiristä" tulleeseen esitykseen ja kyseli muiden puolueiden säästöehdotuksia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki tarttui Zyskowiczin täkyyn ja käänsi sen kysymykseksi Stubbille, eli kannattaako tämä "Benin listan" esitystä tulonsiirtojen indeksikorotusten jäädyttämisestä neljäksi vuodeksi.

– Arvoisa herra puhemies. Minun ymmärtääkseni tämä on hallituksen kyselytunti, Stubb kuittasi kokoomuksen tulevia linjauksia hakeneen kysymyksen.

Aila Paloniemi (kesk.) vaati Stubbia tilille siitä, mikä on vanhustenhoidon tulevaisuus. Pääministerin mielestä kaikki lähtee välittämisestä ja inhimillisyydestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.