Päätoimittaja moittii: "Valtiosihteeri katsoo asioita laput silmillä"

Valtiovarainministeri Antti Rinne (SDP) kommentoi Pisara-rata -hanketta Helsingissä 24. helmikuuta 2015. Hallitus päätti siirtää hankkeen aloitusrahan myöhempään ajankohtaan. Antti Aimo-Koivisto

Roope Visuri

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola moittii Huomioita-palstallaan opetusministeri Krista Kiurun valtiosihteeriä Pilvi Torstia. Mervolan mukaan valtiosihteeri katsoo asioita kapeasti ja laput silmillä.

"Hän valittaa, että Helsinki ei osaa vetää kotiinpäin. Helsingin hankkeet eivät hänen mielestään etene valtion rahoittamiksi niin hyvin kuin pitäisi. Suuri suru Torstilla tuntuu nyt olevan siitä, että Helsingin lähiliikenteen junille aiottua miljardihanketta eli pisararataa ei tämä hallitus ottanut valtion isoksi osaksi maksamaksi", Mervola kirjoittaa.

Mervolan mukaan Pisararata on aivan perustellusti liikenneministeriön hankelistalla alhaalla.

"Valtiosihteeri Torsti ei varmasti muista, että Helsinkiin on valtion isolla rahoituksella tehty paljon sellaista, mikä muualla Suomessa on kokonaan paikallisen kaupungin tai kunnan maksamaa. Teatteritalot, konserttitalot, oopperatalo, olympiastadion ja lista on todella pitkä."

Mervola ehdottaakin valtiosihteerin pestin jälkeen Torstille uutta työpaikkaa.

"Valtiosihteerin kannattaisi siirtyä hoitovapaansa jälkeen vaikka Helsingin kaupungin palkkalistoille. Ei hän tunnu ajattelevan koko Suomea niin kuin valtion korkean päättäjän tulisi vaan puhuu nyt ainoastaan Helsingin edusta."

Lue koko teksti Huomioita-palstalta täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.