Rinne HS:lle: Kreikka-sovusta pieni toivonpilkahdus

Tänään saataneen valonpilkahduksia Kreikasta, valtiovarainministeri Antti Rinne toivoo. Antti Aimo-Koivisto

STT

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) on lievästi toiveikas, että Kreikan lainaohjelman jatkosta saattaa syntyä tänään sopu. Rinne kommentoi asiaa Helsingin Sanomien Kulmapöytä-lähetyksessä ennen lähtöään euroryhmän kokoukseen Brysseliin.

– Toivon, että tänään löytyisi ratkaisu, jolla päästään tasapainoiseen talouskehitykseen Kreikassa ja tilanteeseen, jossa myös tavallisten kreikkalaisten arki alkaa helpottaa, Rinne sanoi HS:lle.

Rinne sanoi, että viime yönä syntyi "pikkuinen toivonpilkahdus" siitä, että ratkaisu voisi löytyä. Jos Kreikan kanssa päästään yhteisymmärrykseen siitä, että tukiohjelma ja sen tavoitteet toteutuvat, ehtojen sisällöstä ollaan valmiita keskustelemaan, hän arvioi.

Suomi voi Rinteen mukaan kuitenkin tukea vain sellaista sopimusta, jolla on EU:n, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n muodostaman troikan tuki.

Euroryhmän kokouksessa käsitellään Kreikan pyyntöä kuuden kuukauden jatkoajasta EU:n lainaohjelmalle.

Saksa torjui Kreikan pyynnön jo eilen. Uutistoimisto Reutersin mukaan tänään Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tiedottaja kuvasi Kreikan esitystä lainasopimuksen pidentämiseksi kuitenkin hyväksi merkiksi.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa esiintynyt tiedottaja Christiane Wirtz sanoi, että esitys tarjoaa pohjan jatkokeskusteluille, mutta ei ole nykymuodossaan riittävä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan pitkähkö puhelinkeskustelu Merkelin ja Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin välillä myöhään torstaina on rauhoittanut tilannetta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut