Työryhmiä ja henkilövaihdoksia – Näin sotea on sorvattu jo vuosia

Jyrki Kataisen (oik.) hallitus pani sote-uudistuksen liikkeelle vuonna 2011 ja antoi viestikapulan Alexander Stubbin hallitukselle viime kesänä. Jussi Nukari / Lehtikuva

STT

– Jyrki Kataisen (kok.) hallitus sopi ohjelmassaan kesäkuussa 2011, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta uudistetaan osana kuntarakenteen uudistamista.

– Tarkoitus oli muodostaa riittävän vahvoja peruskuntia, jotka voisivat järjestää ja rahoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon.

– Tämän jälkeen sote-mallia on sorvattu vuodesta 2012 alkaen lukuisissa työryhmissä, mm. sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetyöryhmässä, sitä täydentäneessä selvityshenkilötyöryhmässä ja kansanedustaja Petteri Orvon (kok.) vetämässä koordinaatioryhmässä.

– Sote-uudistusta vetävä vastuuministeri vaihtui toukokuussa 2013, kun SDP:n Susanna Huovinen korvasi puoluetoveri Maria Guzeninan.

– Keväällä 2014 nykyinen sote-malli alkoi hahmottua, kun hallituksen ja opposition yhteinen ryhmä pääsi sopuun pääpiirteistä.

– Eduskunta sai viimein lakiesityksen käsiteltäväkseen joulukuussa 2014, jolloin lain käsittelyllä ennen vaaleja oli jo kiire.

– Perustuslakivaliokunta katsoi torstaina lausunnossaan, että lakiesitys vaatii vielä isoja muutoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.