Auerin oikeuskäsittely maksanut yhteiskunnalle miljoonia

STT

Oikeusministeriössä ei seurata yksittäisten juttujen kustannuksia, mutta ministeriöstä arvioidaan, että Ulvilan surman oikeudenkäyntikulut nousevat yli kahteen miljoonaan euroon. Yhteiskunnalle juttukokonaisuus on joka tapauksessa maksanut miljoonia euroja, kun siihen lasketaan oikeudenkäyntikulujen lisäksi myös poliisin esitutkinnasta sekä vankeinhoidosta aiheutuneet kulut.

Turun Sanomat kertoo, että Auer on valittanut oikeudenkäynneistään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen EIT:hen. Valitus koskee oikeudenmukaisuutta seksuaalirikosrikosasian oikeuskäsittelyssä.

Auerin asianajaja Juha Manner sanoo lehdelle, ettei puolustus esimerkiksi saanut esittää kaikkia todisteita, jotka olisivat tukeneet syyttömyyttä.

Auer tuomittiin hovioikeudessa 7,5 vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja törkeistä raiskauksista. Auerin entisen miesystävän Jens Kukan tuomio oli 10 vuotta.

Myös Kukka on valittanut EIT:hen. Valitukset jätettiin loppuvuodesta, mutta niiden mahdollisesta ottamisesta käsiteltäviksi ei ole vielä tehty päätöstä.

Kaksikko on kiistänyt syyllisyytensä ja haki tuomioihinsa valituslupaa, mutta korkein oikeus hylkäsi hakemukset viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.