Hovioikeus antaa ratkaisunsa Ulvilan murhasta

Ulvilan murhaa on käsitelty oikeudessa jo vuodesta 2010 alkaen. Jyrki Johannes Tervo / Lehtikuva

STT

Vaasan hovioikeus ottaa tänään kantaa siihen, onko Anneli Auer syyllistynyt miehensä murhaan vai ei.

Mies murhattiin kotonaan Ulvilassa joulukuussa 2006. Auer on kiistänyt syyllisyytensä tekoon.

Murhaa on käsitelty oikeudessa jo vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2012 korkein oikeus palautti tapauksen takaisin käräjäoikeuteen uusien, perheen lasten kertomien todisteiden vuoksi.

Viimeisin tuomio tapauksessa on käräjäoikeudesta vuodelta 2013, jolloin Auer todettiin syylliseksi tuomariäänin 2-1. Ulvilan murhaa käsiteltiin hovioikeudessa syksyllä.

Auer istuu parhaillaan vankilassa tuomiota lapsiin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

Anneli Auer on valittanut oikeudenkäynneistään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen EIT:hen, kertoo Turun Sanomat. Valitus koskee oikeudenmukaisuutta seksuaalirikosrikosasian oikeuskäsittelyssä.

Auerin asianajaja Juha Manner kertoo lehdelle, ettei puolustus esimerkiksi saanut esittää kaikkia todisteita, jotka olisivat tukeneet syyttömyyttä.

Auer tuomittiin hovioikeudessa 7,5 vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja törkeistä raiskauksista. Auerin entisen miesystävän Jens Kukan tuomio oli 10 vuotta.

Myös Kukka on valittanut EIT:hen. Valitukset jätettiin loppuvuodesta, mutta niiden mahdollisesta ottamisesta käsiteltäviksi ei ole vielä tehty päätöstä.

Kaksikko on kiistänyt syyllisyytensä ja haki tuomioihinsa valituslupaa, mutta korkein oikeus hylkäsi hakemukset viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.