Palokunta lainasi polkupyörää ja pelasti naisen Jyväsjärven jäältä

Sairauskohtauksen saaneen naisen pelastusoperaatio kiinnitti monen huomion Jyväsjärbellä keskiviikkona. Lukijan kuva

Topi Nykänen

Jyväsjärvellä lähellä Jyväskylän keskustaa hiihtämässä ollut nainen sai sairauskohtauksen keskiviikkona iltapäivällä puoli kahden jälkeen.

Naisella oli sikäli onni matkassa, että koulutuksesta Ristonmaan paloasemalle siirtymässä olleet pelastuslaitoksen yksiköt olivat aivan lähellä tapahtumapaikkaa. Paloesimies Janne Luomala kertookin, että he olivat paikalla muutamassa minuutissa, kun usein vastaavissa tapauksissa paikan päälle päästään vasta kymmenien minuuttien tai jopa pitemmän ajan päästä.

Operaatio herätti Alban rannassa huomiota, koska paikalle saapui peräti kaksi paloautoa ja ambulanssia sekä vesipelastusyksikkö. Kauniin sään takia Jyväsjärvellä ja sen rannalla oli myös runsaasti ulkoilijoita.

Kun palokunta saapui rannalle, nainen oli noin 400 metrin päässä jäällä. Ensimmäinen pelastaja pääsi hetkessä perille neuvokkaalla tavalla.

– Kyselin paikalla olleilta ihmisiltä, onko kellään polkupyörää lainattavaksi. Eräs luistimia jalkaansa laittamassa ollut henkilö näytti, että hänen kaverillaan on, Luomala kertoo.

Yleensä jäälle mennään pelastustehtävissä moottorikelkalla tai mönkijällä. Luomala ei muista vastaavaa tapausta, jossa apua tarvitsevan ihmisen luo olisi pyöräilty.

Erikoisten keinojen käyttö jatkui tämän jälkeenkin. Vesipelastajilla oli mukanaan niin sanottu hansalauta, jota käytetään tavallisesti pintapelastuksessa sulan veden aikaan. Sairauskohtauksen saanut nainen vedettiin rannalle sen avulla eikä ahkiolla, kuten talvella on tapana.

Luomalan mukaan nainen sai hoitoa paikan päällä ja vietiin keskussairaalaan jatkohoitoon, mutta tilanne ei ollut erityisen vakava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.