Run Bird Run

Jarmo Pitkänen

Mobiilipelien murrosta on voinut seurata Suomessa eturivin paikoilta. Rovio hallitsi markkinoita, mutta ilmaiseksi pelattavien freemium-tuotteiden myötä yhtiön asema on heikentynyt. Suomalaista alemmuudentuntoa ei ole syytä viedä liian pitkälle: freemium-pelit on haastava tuotekategoria. Loistava osoitus tästä on Ketschappin Run Bird Run: sen ansaintamalli aiheuttaa pelaajalle harmaita hiuksia.

Itse pelin idea on oivaltava: käänteistä Tetristä muistuttavassa pelissä tehtävänä on ohjastaa lintuhahmoa väistämään taivaalta tippuvia palikoita. Yksinkertainen perusidea on toimiva ja toteutus hyvää tasoa. Äärettömän heikko tuotteistaminen pudottaa kuitenkin kokonaisuuden roskasarjaan.

Pelaajalle esitetään jatkuvasti kookkaita mainoksia, jotka häiritsevät pelaamista. Mainoksista pääsee eroon maksamalla, mutta sen lisäksi täytyy pulittaa erikseen pelitasoista. Kaiken huipuksi pelaajalle pakkosyötetään jatkuvasti koko ruudun kokoisia latauslinkkejä muihin peleihin.

Lopputulos on äärettömän häiritsevä pelikokemus, joka on pelaajan kannalta täysi katastrofi. Nämä linnut kannattaa kiertää kaukaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut