Tank Operations: European Campaign

Jarmo Pitkänen

Toinen maailmansota on peleissä suosittu aihe. Liittoutuneiden ja akselivaltojen mittelöt ovat tarjonneet ainekset tuhansiin peleihin, aina yksinkertaisista mobiilipeleistä kymmenien miljoonien megatuotantoihin.

Tank Operations: European Campaign kuvaa vuoropohjaisen strategiapelin muodossa toisen maailmansodan ratkaisevia panssaritaisteluita. Vuosi sitten pc-tietokoneille lanseerattu indietuotanto on nyt kääntynyt myös tablettiversioksi, mutta heikoin tuloksin.

Pelaaja ohjastaa pelissä tankkinsa vihollisen panssarikolonnaa vastaa. Menestymisen ehtona on omien yksiköiden vahvuuksien hyväksikäyttö sekä taktinen pelisilmä. Haastetasoltaan peli on armoton: mikäli omia siirtojaan ei mieti loppuun, huomaa äkkiä oman armeijakuntansa kadonneen kartalta.

Lähes 10 euron hinnallaan Tank Operations on erittäin hintava mobiilipeli. Tablettiversioon investointi ei ole järkevää, sillä ongelmat kosketusnäyttönavigaatiossa syövät peli-ilon. Vaikka ulkoasu, sisältö ja äänimaailma ovat kunnossa, ohjausongelmat riittävät pudottamaan tuotoksen harmaaseen keskinkertaisuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.