Poliisia epäillään lahjuksen ottamisesta Helsingissä

STT

Poliisia epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä Helsingissä. Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto kertoo, että epäilty viisikymppinen mies kuuluu poliisin alipäällystöön. Epäilty ylikonstaapeli on toiminut muun muassa Karhu-ryhmässä.

Mies kiistää rikosepäilyt, kertoo hänen asianajajansa STT:lle.

Tutkinnanjohtaja Haaviston mukaan tapauksen tutkinta alkoi viime viikolla ja se on hyvin alkuvaiheessa.

– Sen voin sanoa, että asia on lähtenyt liikkeelle poliisilaitoksen johdon omasta ilmoituksesta viime viikon loppupuolella, Haavisto kertoo.

Haaviston mukaan selvittelyssä on kyse yhden yrityksen toiminnasta ja siitä, onko yritykseltä tehtyjen hankintojen yhteydessä annettu joitain etuuksia epäillylle. Yritys on myynyt Helsingin poliisilaitokselle erilaisia tuotteita ja varusteita sekä muun muassa ollut mukana panssaroitujen ajoneuvojen toimittamisessa Karhulle. Epäilty poliisi on ollut mukana hankintojen tekemisessä yritykseltä.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut tänään poliisin ja lahjuksen antamisesta epäillyn miehen. Molemmat vangittiin syytä epäillä -perusteella, joka on vaihtoehdoista lievempi.

Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2006–2010. Helsingin poliisi on aloittanut prosessin epäillyn pidättämiseksi virasta.

Haaviston mukaan tapauksella ei ole mitään yhteyttä Helsingin huumepoliisin hyllytettyyn päällikköön Jari Aarnioon liittyvään vyyhteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.