Marimekon toimitusjohtajaksi Tiina Alahuhta-Kasko

Tiina Alahuhta-Kasko nousee Marimekon toimitusjohtajaksi. Marimekko

STT

Designyhtiö Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila siirtyy sivuun toimitusjohtajan paikalta. Hänen tilalleen toimitusjohtajaksi nousee operatiivisena johtajana toiminut Tiina Alahuhta-Kasko.

Vuonna 1981 syntynyt Alahuhta-Kasko on ollut Marimekon palveluksessa vuodesta 2005. Hän on ollut yhtiön johtoryhmän jäsen vuodesta 2011.

Hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2008 toiminut Pekka Lundmark ei ole enää käytettävissä hallitukseen.

Tässä yhteydessä nykyinen toimitusjohtaja Ihamuotila on ilmoittanut olevansa käytettävissä hallituksen puheenjohtajan tehtävään ja luopuvansa toimitusjohtajan tehtävästään.

Ihamuotila on solminut päätoimisen johtajasopimuksen (CEO). Hänen tehtäviinsä kuuluvat vastaisuudessa muun muassa Marimekon strategian kehittäminen ja toimeenpano yhdessä toimitusjohtajan ja johtoryhmän kanssa. Hänellä on aktiivinen rooli myös yhtiön talous- ja rahoitusasioiden sekä sidosryhmäsuhteiden hoitamisessa.

–?Olen iloinen siitä, että meillä on mahdollisuus nimittää toimitusjohtajaksi oman talon kasvatti. Hän on mielestäni aivan poikkeuksellinen ihminen ja johtaja: näkemyksellinen, aikaansaava, muita innostava ja oikeudenmukainen, Ihamuotila toteaa tiedotteessa.

Hän kertoo olevansa sitoutunut jatkamaan Marimekossa omistajana ja uudessa roolissaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut