Parhaan dekkarin palkinto Suojattomille

Vanhempi konstaapeli Jukka Hätönen otti sormenjäljen Vuoden johtolanka -palkinnon saajalta Kati Hiekkapellolta palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Kati Hiekkapelto sai romaanistaan Suojattomat (Otava) Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon. Palkintoperustelujen mukaan kirja nostaa kiihkottomasti ja arkailematta esiin monikulttuurisuutta ja maahanmuuttajien elämää Suomessa.

Kirjan päähenkilö on taustaltaan jugoslavianunkarilainen rikostutkija Anna Fekete. Oululainen Hiekkapelto on työskennellyt maahanmuuttajien opettajana ja asunut Serbian unkarilaisalueilla.

Hiekkapelto on asunut Serbian unkarilaisalueella. Hän teki aikanaan gradunsa maahanmuuttajanuorten rasismikokemuksista ja työskenteli myös jonkin aikaa Jyväskylässä maahanmuuttajien opettajana Pupuhuhdan ja Cygnaeuksen kouluissa.

Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla palkittiin Jari Järvelän Tyttö ja pommi, joka sijoittuu graffitimaalareiden ja vartijoiden maailmaan. Teoksen on kustantanut Crime Time.

Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja myönnettiin salanimellä kirjoittavalle virolaiselle Indrek Harglalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.