Lovemilla

Milka Suonpää on elokuvan Milla.

Jarmo Valkola

Ylen tuottama, suosittu ja palkintoja haalinut Lovemilla-sarja saa jatkoa pitkänä elokuvana.

Fantasiaa suruttomasti viljelevä elokuva yllättää paikoittain kekseliäisyydellään ja teinimaailmasta ponnahtavalla välittömyydellään.

Tarinassa 19-vuotiaat rakastavaiset, Milla (Milka Suonpää) ja Aimo (Joel Hirvonen) asuvat Tuppukylässä yhdessä Millan alkoholisteiksi vaipuneiden zombie-vanhempien (Mari Rantasila, Matti Onnismaa) luona. He haaveilevat omasta asunnosta ja tekevät hommia Aimon luotsaamassa Sakun Grillissä. Ystävinään heillä on kirjava joukko muita ihmisiä.

Lopulta Milla ja Aimo onnistuvat muuttamaan, mutta hankaluuksia ilmenee, kun Aimo innostuu bodaamisesta ja ostaa pakkomielteisesti itselleen metallisia tekoraajoja. Niitä tehtailee Jukka Kasvi (Olli Rahkonen).

Lovemilla on fantasian ympäröimä aikamatka, jonka keskiössä on Millan ja Aimon suhde.

Kokonaisuudessa eri tyylilajit sekoittuvat, mukana on efektejä niin tieteiselokuvista, kauhusta kuin musikaalistakin. Erityisesti muun kerronnan pysäyttävä musikaalijakso jää mieleen.

Monet komedialliset henkilöhahmot hakevat maagisia lisäulottuvuuksia teknologiasta. Laitteet ovat tieten tahtoen vanhanaikaisia, vähän kuin ensimmäisistä Flash Gordon -elokuvista lainattuja. Lovemilla on näin myös retroa, ja teoksen sisältämät sci-fi-näkymät luovat kerrontaan sympaattisuutta.

Lovemilla vaatii katsojaltaan heittäytymistä omintakeiseen ja yllätyksiä sisältävään fiktiotodellisuuteen. Muuten tarinan painotuksia on varmasti vaikeampi mieltää. Lapsenmielistä leikkisyyttä ja jonkinasteista vilpitöntä uskoa tällaisen kerronnan mahdollisuuksiin tarvitaan.

Ohjaaja Teemu Nikin ja tuottaja Jani Pösön lisäksi myös näyttelijöiden aktiivisuus sarjan luomisessa on ollut merkittävää.

Milka Suonpää ja Joel Hirvonen eläytyvät rooleihinsa mutkattomasti. Lovemillan kotikutoinen maailma on kuin luotu heidän toimilleen, sillä he ovat oman elämänsä viattomia sankareita.

Ohjaus: Teemu Nikki. Rooleissa: Milka Suonpää, Joel Hirvonen. Tyylilaji: komedia. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.