Late Lammas -elokuva

Jarmo Valkola

Brittiläinen Aardman Studio (Wallace & Gromit, Kananlento) on aina ollut tunnettu laadukkuudestaan ja niin on tälläkin kertaa, sillä studion uusi animaatio Late Lammas -elokuva on viihdyttävä ja mainio animaatioseikkailu.

Late on pieni, älykäs lammas, joka asuu katraansa kanssa Sammalperän maatilalla. Tilan omistaa likinäköinen, lampaita hoitava maajussi ja sitä vahtii tarmokas Vuhku-koira. Tarinassa Late ja muut lampaat suuntaavat maalta kaupunkiin etsimään sinne vahingossa päätynyttä hoitajaansa, joka herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Samaan aikaan Late ja Vuhku kiinnittävät eläinten pyytäjän huomion ja joutuvat kamppailemaan olemassaolostaan.

Musiikin ja kuvan yhdistely on erityisen onnistunutta Late Lammas -elokuvassa, sillä ohjaajat panostavat hauskoihin yksityiskohtiin ja saavat tilanteet elämään. Puhuttua dialogia ei ole lainkaan, vaan eläimet ääntelevät ja käyttäytyvät tavalla, josta aito huumori nousee. Late Lammas -elokuva on puhdasta nautintoa kaikenikäisille katsojille.

Ohjaus: Richard Starzak ja Mark Burton. Tyylilaji: animaatio, seikkailu. K7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.